COM REVERTIR LA CAIGUDA DE CABELL A L'HIPOTIROIDISME

juliol 26, 2022

COMO REVERTIR LA CAÍDA DE CABELLO EN EL HIPOTIROIDISMO

Moltes dones amb hipotiroïdisme experimenten una caiguda de cabell exagerada que, si bé no és un símptoma perillós ni de bon tros, pot ser realment descoratjador.

El procés pel qual creix els cabells és complex. Hi intervenen vasos sanguinis, cèl·lules cutànies i glàndules sebàcies, i totes depenen d'uns nivells adequats d'hormones T3 i T4 (les hormones primàries i secundàries produïdes per la tiroide). En cas contrari es veurà afectat el cicle de vida dels cabells, és a dir, quant de temps creix abans de caure i el seu reemplaçament per un nou floc.

Com identificar la caiguda de cabell deguda a problemes tiroïdals ?

La pèrdua de cabell associada a hipotiroïdisme sol manifestar-se com un aprimament gradual tant a nivell de cuir cabellut com de les celles. Aquí no veiem pegats sense pèl localitzats. El més freqüent és notar que en raspallar-te els cabells perds més flocs que de costum en cada passada. Si és el teu cas, podria ser interessant avaluar la teva funció tiroïdal.

La bona notícia és que es pot tractar. Treballant en optimitzar la teva funció tiroïdal podràs recuperar una cabellera sana i forta .

Com revertir la pèrdua de cabell en hipotiroïdisme

  1. El primer és revisar la funció tiroïdal. Demana amb el teu metge endocrí un perfil complet. Això inclou: TSH, T4 total T4 lliure, T3 total, T3 lliure i T3 reversa. És important que estiguin tots aquests paràmetres perquè normalment només es demana TSH i T4 total i hi pot haver disfunció tiroïdal encara que aquestes dues hormones estiguin dins de la normalitat. És més, un bon especialista sabrà distingir entre unes hormones en rang de normalitat o en rang òptim (hem de centrar-nos a optimitzar la funció així que aquesta dada és important).

  1. Si prens medicació, assegureu-vos d'estar prenent el tipus i la dosi correcta . Un cop tinguis en mà l'analítica del punt 1, pots tornar a revisar amb el teu endocrí el tipus i la dosi de medicina que prens. De vegades pot ser necessari fer algun ajustament.

  1. Millora la funció tiroïdal a través de la dieta . Cal valorar cada cas individualment, per això a l'equip de mpunti treballem amb protocols personalitzats. El que si podem avançar és que per a una correcta funció tiroïdal la base ha de ser una dieta antiinflamatòria, rica en micronutrients com seleni, zinc, ferro, vitamina A, vitamina D, etc. I baixa en substàncies que actuen com a tòxics perjudicant tant el sistema immunitari com l'endocrí. Una nutrició correcta per si sola pot marcar una gran diferència.

  1. Repara l'intestí. Si hi ha inflamació digestiva (ho sabràs per símptomes com inflor, distensió abdominal, gasos, restrenyiment o diarrees) tenim dos problemes. En primer lloc, implica una activació constant del sistema immunitari i, per tant, una inflamació que repercuteix negativament en la funció del tiroide. D'altra banda, un intestí danyat no assimilarà correctament els nutrients de la dieta, que són necessaris per sintetitzar hormones, activar-les, etc.

  1. Equilibra les teves hormones sexuals . Moltes dones desenvolupen una disfunció tiroïdal durant l'embaràs o la menopausa, moments en què el cos passa per canvis hormonals importants. Si hi ha un excés d'estrogen augmenta una proteïna anomenada TBG (globulina fixadora de tiroide) que és com el taxi que transporta les hormones tiroïdals pel cos. Mentre són dins del taxi, estan inactives. És a dir que podem tenir uns nivells hormonals correctes però si hi ha molts taxis aquestes hormones no estaran complint la seva funció .

  1. Equilibra el teu nivell de sucre a la sang . Aquí hi ha diverses estratègies a seguir i l'ideal és que valorem el teu cas de manera personalitzada. El que és bo per a tu no ha de ser bo per a una altra dona. A gran manera si que podem comentar que si hi ha un excés de sucre a la sang, l'hormona T4 (inactiva) en lloc de convertir-se en T3 (activa) tendirà a convertir-se en T3 reversa (inactiva). Les estratègies per regular el sucre a la sang passen per la dieta, l'exercici físic adaptat a la persona, la regulació dels ritmes circadians, etc.

  1. Abordar l'estrès . Per descomptat no podia faltar a la llista. Un estrès crònic està dient al cervell constantment “estem en perill, reserva energia per si cal lluitar o fugir”. I com estalviem energia? Doncs baixant el metabolisme, o el que és el mateix, la producció/activació d'hormones tiroide. Et falten hores al dia? Necessites prendre certes decisions difícils? El teu estrès ve més de com et tractes a tu mateixa? Hi ha moltes formes d'estrès i no sempre en som conscients. Si és el teu cas, deixa't acompanyar per un professional.

Des de l equip de mpunti podem ajudar-te amb totes aquestes estratègies. Dóna't l'oportunitat de millorar la teva qualitat de vida!

Si vols millorar l'activitat de la teva glàndula tiroïdal i posar fi als símptomes de l'hipotiroïdisme, demana la teva cita inicial amb el nostre equip de professionals aquí https://mpunti.es/products/nutricion-pack-inicial o escrivint a info@mpunti. és si tens qualsevol consulta.



Veure article complet

¿CÓMO TE PUEDE AYUDAR LA PNIE?
COM ET POT AJUDAR LA PNIE?

març 28, 2023

El miedo a apretar el freno
La por de prémer el fre

març 01, 2023

L'ésser humà és capaç d'adaptar-se gairebé a qualsevol situació. Això és un avantatge increïble per a la supervivència de l'espècie. Ens permet perfeccionar estratègies i mecanismes perquè formin part del nostre dia a dia, com les nostres eines de butxaca.

DISTINTOS TIPOS DE SOP ¿CUAL ES EL TUYO?
DIFERENTS TIPUS DE SOP QUIN ÉS EL TEU?

setembre 14, 2022