La relació entre el SOP i l'intestí

novembre 03, 2021

La relación entre el SOP y el intestino

Els nivells de zonulina sèrica elevats en dones són SOP es correlacionen directament amb resistència a la insulina i anovulació severa.

La zonulina és un biomarcador de la permeabilitat intestinal, com també ho és l'Alfa-1 antitripsina. Es poden realitzar també dues proves per avaluar la gravetat amb els tests de la permeabilitat amb mannitol i lactulosa.

La permeabilitat intestinal ocasionada per l'abús de fàrmacs, la mala alimentació o desequilibris de la microbiota pot permetre l'accés d'agents infecciosos i antígens dietaris induint a la producció de citocines inflamatòries. Aquestes citocines com IL6 i TNF alfa són les causants de la resistència a la insulina. A més aquestes citocines promouen l'activació de STAT3 incrementant encara més la permeabilitat per un estat inflamatori continu.

L'elevació d'aquest biomarcador (concretament la zonulina) s'associa positivament amb un augment de la insulina en dejú, un augment de triglicèrids, augment de l'índex HOMA-IR, marcadors inflamatoris com TNF-α i presència LPS a la sang, marcadors de desajustos metabòlics , hormonals i inflamació de baix grau.

Zhang D, Zhang L, Yue F, Zheng I, Russell R. Sèrum zonulin és elevat en women s polycystic ovari syndrome a correlats s insulin resistencia i severitat d'anovulació. Eur J Endocrinol. 2015 Jan;172(1):29-36. doi: 10.1530/EIX-14-0589. Epub 2014 Oct 21. PMID: 25336505.

Sabem que el 70% de les dones amb SOP tenen resistència a la insulina, que pot ser causada per altres factors com el sedentarisme, estrès o la inadequada alimentació, però si una dona diagnosticada amb SOP té intoleràncies no detectades, al·lèrgies, celiaquia o sensibilitat no celíaca al gluten o problemes de inflor, gasos i restrenyiment intestinal, aquesta poden causar anovulació i resistència a la insulina.

Si pateixes de SOP, cicles irregulars, resistència a la insulina o dolor menstrual alhora que problemes digestius, la solució no és a la píndola sinó a atendre el teu intestí.

Si tens SOP i necessites un professional qualificat per regular els teus cicles, millorar les teves digestions i altres símptomes derivats del SOP, sol·licita la cita aquí .



Veure article complet

¿CÓMO TE PUEDE AYUDAR LA PNIE?
COM ET POT AJUDAR LA PNIE?

març 28, 2023

El miedo a apretar el freno
La por de prémer el fre

març 01, 2023

L'ésser humà és capaç d'adaptar-se gairebé a qualsevol situació. Això és un avantatge increïble per a la supervivència de l'espècie. Ens permet perfeccionar estratègies i mecanismes perquè formin part del nostre dia a dia, com les nostres eines de butxaca.

DISTINTOS TIPOS DE SOP ¿CUAL ES EL TUYO?
DIFERENTS TIPUS DE SOP QUIN ÉS EL TEU?

setembre 14, 2022